15.2.2008

Kustaa Vaasa - Sörnäinen

Kustaa Vaasa jää ohikulkijan mieleen helposti yhtenä niistä baareista, joissa elämää nähneet, vanhemmat mieshenkilöt viihtyvät, nähden lisää elämää halvan tuopin äärellä. Saattaa luulla, ettei elämää vähemmän nähneen, työssäkäyvän kansalaisen kannata mennä tänne kuvioita sotkemaan.

Tai noin luulin, mutta kuinka väärässä sitä taas kerran voikaan olla. Perjantai-iltana yhdeltätoista Kustaa Vaasassa tunnelma on viihtyisän hilpeä ja, hieman yllättäen, asiakkaat enimmäksen (skeittilaudalla) menevän näköisiä nuoria.

Jos on poika ja haluaa maastoutua huomaamattomasti joukkoon, kannattaa päähän laittaa hieman tavallista pitempi tukka ja ylle Control-merkkisiä vaatteita. Täsmäävät muuten usein tämän blogin kirjoittajaankin, joten olo Kustaa Vaasassa on kotoisa. Täälläkin on luonnollisesti ruuhkaista, mutta tunnelma on mukava ja tuolia etsiessään voi ottaa huomaamatta kontaktia muiden asiakkaiden kanssa.

Tupakoimaan joutuu ulkosalle, mutta lievennetysti: tupakointitila on aidattu baarin edustalla olevaan talon syvennykseen ja sateellakin saa tuprutella kastumatta. Juotavaa saa tavanomaisen edukkaasti, joskin itse jaksoin tällä kertaa nauttia vain sen yhden.

Kustaa Vaasasta jää miellyttävä tuntuma, voin suositella tätä ainakin elämään rennosti suhtautuvalle, nuoremmalle väelle. Ja miksei vanhemmallekin.


Ravintola Kustaa Vaasa
Vaasankatu 10, 00500 Helsinki
Avoinna ma-pe 16-02, la-su 11-02.
Kotisivu löytyy nykyaikaisen nuorekkaasti Myspace.com-palvelusta, jossa ravintola näyttää keränneen sankan ystäväjoukonkin.

Naapurikortteleissa: Pub Heinähattu (12-2007) ja Lepakkomies (02-2008)

2 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Yhdyn kommentteihin mukavasta ja rennosta tunnelmasta.

Paikassa on myös videotykki, josta voi seurata suurimpia urheilutapahtumia ja ainakin sunnuntaisin valioliigaa toisten suruksi ja toisten riemuksi. Kuvanlaatu ei tosin ole aivan huippu, mutta kelpaa kyllä.

Ehdottomasti yksi Kallion parhaista pubeista!

Timo-Pekka kirjoitti...

Kiitos kommentista ja tietojen päivittämisestä: mulle ei tämä videotykki ollutkaan tuttu.

Harmi, ettei ole aikoihin piipahdettua täällä eikä muissakaan Kallion baareissa. Pitäisi ottaa asiakseen vähän päivittää tietämystään.