9.12.2007

Pub Heinähattu - Vaasankatu

Heinähattu on hankalasti kategorisoitava baari. Seinillä on paljon levyjä ja lehtileikkeitä, musiikkilinja on samanlaista kuin Radio Helsingissä: vähän kaikenlaista, hallitsevana piirteenä hieman vanhempi poppi ja hyvä rokki. Eli ilman niitä iänikuisia Metallican Enter Sandmaneja. Tällä vierailullamme tosin musiikki päättyi levyn loputtua eikä palannut. Lonkeron kumoaminen ilman taustaääntä oli yllättävän häiritsevää. Musiikkia olisi voinut tuottaa paikalle itsekin jukeboksin avustuksella, muttei se tullut illan tässä vaiheessa vielä mieleen.

Asiakaskunta on kirjavaa: kehuvat tämän olevan kalliolaisen rockväen suosiossa. Lauantain alkuiltaan osuneen ekskursion perusteella en ole vakuuttunut, suurin osa asiakkaista kuulosti enemmänkin joltain keravalaisilta, paremmin Roskapankkiin sopivilta. Muutama näpsäkän näköinen rokkaripoikakin paikalla oli, mutta olivat vielä illan tässä vaiheessa niin hiljaisia, ettei kokoustamisensa aiheista tullut tarkempaa selkoa.

Lonkero kustantaa 3,80 euroa. Yksi sai riittää, Heinähattu ei ole sovelias pitkäaikaiseen istumiseen. Viime talvena blogin kirjoittaja yritti viihtyä Heiniksessä muutamankin tunnin, mutta perse puutuu moisilla epämukavilla tuoleilla. Muutaman ottamiseen on Heinis kuitenkin mukava paikka koska tahansa. Aiemmin pienessä baarissa leijui sankka tupakansavu, nyt tupruttelemaan joutuu ulkosalle. Sisällä tapaa nykyisin tuoksahtaa toisinaan miestenvessasta kantautuva virtsanhaju. Mielummin olisin haistellut tupakansavua.


Pub Heinähattu
Vaasankatu 23, Alppiharju, Helsinki
Avoinna ma-pe 16-02, la-su 14-02
Puh. (09) 773 5630

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin onhan se kiva, kun ne kalliolaiset rokkarit uskaltavat silloin tällöin ylittää Helsinginkadun ja tulla Alppiharjun puolellekin. Jotkut janarit eivät tosin edes tiedä olevansa Alppiharjun kaupunginosassa (Alppila & Harju) Kallion sijaan.

Timo-Pekka kirjoitti...

Oh, enkö ole muistanut vastata tähän kommenttin aikanaan ollenkaan.

Olen tietoinen Kallio-hifisteistä ja tiedän, että Kallion ja Harjun välinen raja menee Helsinginkadun kohdalla. Siksi tässä merkinnässä ei olekaan puhuttu kuin kalliolaisista rokkareista, jotka toisinaan voivat eksyä myös Hesarin landemmalle puolelle.

Ja siksi myös blogin avainsanana on Kallion seutu, jossa tuo seutu-sana laajentaa Kalliota hieman kauemmas virallisista rajoistaan. :)