14.2.2008

Lepakkomies - Sörnäinen

Piritorina tunnetun Vaasanaukion kulmalla Helsingin Sörnäisissä sijaitsee Lepakkomies-niminen ravitsemusliike. Näillä nurkilla baarin valinnassa on yleensä kaksi vaihtoehtoa: halpa olut ja kenties hivenen epäsivistyneen oloinen, elämää nähnyt asiakaskunta, tai kallis olut ja, no, asiakaskunnan ajatuksista ei tällaisissakaan paikoissa koskaan oikein tiedä.

Perjantai-iltana kymmeneltä Lepakkomiehen ovella on jopa hienoista ruuhkaa. Narikka kustantaa euron tai kaksi. Olut on halpaa, 2,50 eurolla saa tuopillisen kellonajasta riippumatta, lonkerosta saa pulittaa 4,40 euroa. Kaksihenkinen seurueemme joutuu nauttimaan juotavansa seisaaltaan, istumaan ei sovi. Pöydät ovat enimmäkseen isoja looseja, joiden valtaamiseen sopii iso seurue.

Alakerrassa soitetaan hc-punk -henkistä musiikkia. Bändejä tai musiikkiaan on tuskin kovinkaan moni kuullut tai kuunnellut. Ehkä ne siksi huutaa niin kovaa, toivovat, että joku kuulisi. Me emme tällä kertaa kuitenkaan kuule, alakerrassa vaaditaan vielä kolmea lisäeuroa punkin makuun pääsemiseksi vaikka punk-elämyksen pitäisi ovella olleen mainoksen mukaan sisältyä narikan hintaan. Eiköhän huutamista saa vielä ilmaiseksikin joskus kuulla.

Lepakkomiehen WC-tilat aiheuttavat keskustelua: miesten puolelle opastetaan "Lepakkomiehet"-tekstillä, jolloin tietysti myös naisten vastaavassa ovessa kuuluisi lukea "Lepakkonaiset". Mutta eipä lue, vaan ovessa sanotaan jotain tylsää ja tavallista, joka ei baari-illan tiimellyksessä edes jää bloggaajan mieleen. (Lisäys: kommentin mukaan naiset saavat tyhjentää rakkonsa ja puuteroida paikkansa "Kissanaiset" -kyltin takana.)

Seisaaltaan juopottelu vie ravintolakävijältä liiaksi energiaa, joten poistumme ensimmäisten jälkeen. Ehkä istumapaikalla olisi voinut toisetkin ottaa: asiakaskunta on enimmäkseen nuorta, tunnelma rennohko. Kyllä tänne Punavuoresta tai Ruoholahdestakin uskaltaa tulla. Joskaan maksaneeko vaivaa, eiköhän sitä kaljaa lähempääkin jostain baarista löydy.


Virallinen informaatio:
Ravintola Lepakkomies, Helsinginkatu 1, 00500 Helsinki
Avoinna ma-su 12-02. Kotisivut.

Naapurustossa: Ravintola Kustaa Vaasa (02-2008)

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ainakin alakerran naisten wc:n ovessa lukee "kissanaiset" :)

viima kirjoitti...

Kiitos, tuohan se olikin, mitä hain. Ja tästä oli aikanaan illan aikana puhettakin, mutta unohdin kissanaiset sittemmin.

Mutta edelleen, lepakkonaiset olisi kyllä loogisempi. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ehkäpä ei haluta herättää konnotaatioita vain lesboille tarkoitetusta vessasta...

viima kirjoitti...

Höh, huono tekosyy. Kyllä nyt ryypätessä pitää huumorintajua olla!

Joskin suomalaisen grillijonokulttuurin tietäen sitä huumorintajua ei kännissä välttämättä kovinkaan usein ole, mutta jostain pitää silti aloittaa.

Anonyymi kirjoitti...

Lepakkomiehen henkilökunta on kyllä varsin hapanta porukkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Joo siel on töissä ihme koviksia. Todella asiatonta meininkiä asiakkaita kohtaan. En mene enää vaik olis kuinka hyviä bändejä.