18.11.2009

Hanhenpoika - Lahti

Lähijuna nytkähtää liikkeelle Helsingin asemalta. Viereen pakkautuu rouvia ostostensa kanssa, on lähdetty oikein shoppailemaan lauantai-iltapäiväksi koko perheen kanssa. Paitsi lapset on jätetty pois, kuitenkin kitisevät vain. Ja mies, kuitenkin valittaisi vain, miten menee paljon taas rahaa. Uusi kannettava tietokonekin hankittu, kotona voi sitten käydä lukemassa internetistä juttuja ja päivitellä, että voi sentään mitkä kaikki typerykset sitä tuonnekin kirjoittelee tyhmiä juttuja, voi että. Saavumme Tikkurilaan.

Z-juna lipuu Tikkurilan asemalle, täytenä. Lisää ostelijoita. Istumaan sentään mahtuu ja voi perehtyä tutkivaa journalismia käsittelevään kirjaan ja erilaisiin haastattelutekniikoihin. Ostelijat hupenevat matkalla, Mäntsälästä kyytiin nousee jo miehiä kaljatölkit kourassa. "Onpas sitä tyttö nättinä, heh heh, örgh, heh heh!"

Saavumme Lahteen, minuutin etuajassa. Tovin odottelun ja jälleennäkemisen jälkeen on aika suunnistaa ravintolaan. Tutut ja turvalliset meiningit pitävät tunnetusti ihmisen tiellä elämässään, joten astumme pian Hanhenpoikaan. Vajaa vuosi sitten olen juonut täällä glögiä, muun muassa, ja yrittänyt verkostoitua tehokkaasti muiden silloisten journalismin opiskelijoiden kanssa. Nyt glögiä ei näy vielä listoilla, eikä kyllä olisi oikein glögimäinen olokaan. Lonkero sopii hyvin tähän tilanteeseen.

Lauantain alkuillan tunnelma Hanhenpojassa on ihastuttavan seesteinen, rauhallinen. Jos haluaisi olla nykyaikainen, tehokas multitaskaaja, voisi täällä pelata myös biljardia ryypiskelyn ohessa. Tai sitten voi keskittyä olennaiseen, lonkeroonsa ja kuulumisten jaaritteluun. "Lopultakin löysin tällaisen kivan violetin t-paidan, eiks olekin kiva!"

Lonkeron perään voi mukavasti juoda vielä toisen, aika keskihintaisia ovat. Kaljaa saisi halvalla. Hanhenpoika sisältää ison tupakointitilan, mikä on myös mukavan keskeisellä paikalla. Kun Lahteen asti on reissannut, tekee mieli tutustua muidenkin ravintoloiden tunnelmaan, vaikka täälläkin viihtyisi mukavasti tunnin jos toisenkin.

Hanhenpoika palvelee Lahdessa osoitteessa Rautatienkatu 7, Salpausselän harjulla, rautatieaseman ja kaupungintalon läheisyydessä, ilmeisesti päivittäin kello 09-02.

Ei kommentteja: