12.5.2008

Midway's - Tampere

Ulkomaanuutisissa puhutaan globaalista ruokakriisistä: ruuan hinta nousee, ihmiset köyhissä maissa mellakoivat ruuan kallistumisen takia. Onneksi Hyvinvointi-Suomessa voi huokaista helpotuksesta, meillä täällä pohjoisen lintukodossa kaikki on hyvin. Vai onko?

Tuntikausia Tampereen katuja tallatessaan ihminen helposti nälkiintyy. Mutta tokihan mellakointiin ei ole siltikään tarvetta, koska pizza on edelleen halpaa. Vai? Globaali ruokakriisi iskee kuitenkin silmille Tampereen Aleksanterinkadulla, halvoista pitsoistaan tunnetun Midway'sin ovella: aiemmat neljän euron pitsat ovat menneisyyttä, nyt halvimmastakin lätystä on pulitettava vitonen. 20 prosentin hinnannousu on melkoinen. Jos pitsat kallistuvat edelleen tuolla vuosivauhdilla, on kohta alettava kansanedustajaksi jos mielii oman palkkakehityksensä pysyvän vauhdissa mukana.

Lauantain alkuillasta Midway'sissä on paikalla vain henkilökuntaa, ja minä. Kun vieraalla paikkakunnalla menee tyhjään ravintolaan, hiipii mieleen aina epäilyksiä: mitähän, jos tämä onkin avattu terveystarkastajien jäljiltä vasta muutamaa päivää aiemmin, enkä itse vain satu turistina tietämään asiasta? Mieli kuitenkin rauhoittuu, kun näkee kymmenien pitsojen lähtevän kotiinkuljetettaviksi.

Viidellä eurolla voi iltakahdeksaan asti valita listalta minkä tahansa normaalipitsan, vaikkapa kinkkua ja ananasta sisältävän Paradiksen. Sampo Pankin Visa Electron ei kelpaa maksuvälineeksi, mutta onneksi taskussani on juuri tällaisia tilanteita odottamassa toisenkin pankin muoviraha. Pian pöytään saapuu jo perinteinen, miellyttävän kookas nälänkarkottaja. Kinkku on varsin pientä silppua, mutta kun sen syö, ei tätä asiaa enää huomaa. Juustoa voisi olla runsaamminkin.

Aleksanterinkatu 22:ssa, hieman Hämeenkadulta pohjoiseen sijaitseva Midway's toimittaa myös kotiin, ja on ainakin viikonloppuöisin myöhään auki. Puhelinyhteys: 041 4330250. Kebabiakin paikasta saa. Yritän katsoa ensi kerralla tarkemmat aukiolajat, netistä en sellaisia onnistunut löytämään.

Ei kommentteja: