10.12.2007

Pizzeria Apollo - Vaasankatu

Kai sitä ihminen on tulossa vanhaksi, kun lauantai-ilta muistuttaa itsestään vielä maanantainakin suolaisen epäterveysruuan nälkänä. Tietysti sekin voi vaikuttaa, ettei päivän aikana sattunut syömään muuta kuin kolmioleivän.

Aivan kotikulmilla oleva Apollo Pizzeria on aiemmin jäänyt testaamatta. Nyt on siis jo korkea aika tutustua tähän Piritorin läheiseen ravintolaan. Suositulta näyttää, pöydissä notkuu muutama mukaan otettavansa odottelija. Eräässä pöydässä on jopa epäilyttävästi perhettä muistuttava seurue.

Francescana kustantaa täällä listan mukaan 5,60 euroa, mutta siitä pyydetäänkin vain 4,80 e, se sattuu olemaan päivän pizza. Mukava yllätys. Mutta odottavan aika tuntuu kovin pitkältä, kun luettavaksi ei ole tarjolla kuin Keltaisia pörssejä. Olisi selvästi kannattanut soittaa tilauksensa jo töistä lähtiessä. Iltapäivällä viideltä MTV:llä jo tissit hytkyvät ja lanteet heiluvat. Musiikki soi musiikkikanavalla mainostauoilla. Kinkku ja herkkusieni valmistuvat mukaan kymmenessä minuutissa.

Apollon Francescana on töölöläistä kaimaansa runsaampi niin juuston, herkkusienten kuin kinkunkin osalta. Kalliossa pieni ihminen tulee Töölöä paremmin ravituksi. Osa pitsasta jää myöhemmin syötäväksi. Jotain jää pizzanautinnosta puuttumaan, kun tietokone on jäänyt sukulaisille. Koko perheen yhteisiä ruokailuhetkiä kannattaisi vaalia, sanotaan.


Apollo Express
Vaasankatu 8, 00500, Helsinki
ma-pe 10-23, la 11-23, su 11-22
Puh. (09) 701 2298

4 kommenttia:

SusuPetal kirjoitti...

Hmm, tulee kalliiksi....ainakin liian kova tahti testata.

Miksi muuten lonkero on tuhottoman kallista verrattuna kaljaan?
Vääryys.

Laitan tästä blogista etusivun uutisen blogiini, niin tietävät turistitkin minne mennä/ei mennä syömään.

Onnea uudelle blogille!

viima kirjoitti...

Oh, kiitos uutisoinnista! Mä olen kanssa yhtenään ihmetellyt tätä lonkeron ja kaljan kummallista hintasuhdetta. Lonkero ei juuri koskaan ole edes happy hour -tarjouksissa.

Kävin tänään taas testaamassa yhtä ravintolaa, mutta ei mennyt ilta ihan putkeen, sain turpaani tupakanpummijalta Hesarin tienoilla. Tässä nyt nenää pidellään ja toivotaan parasta.

SusuPetal kirjoitti...

Voi ei. Ei kai nenä murtunut?

Kurjaa. Paranemisia.

viima kirjoitti...

Ei suuremmin ainakaan, kävin tänään työterveyslääkärillä jossa otettiin myös röntgenkuvat. Nenä meni hienoisesti vinoon, joskaan sitä ei taida huomata juurikaan. Ei koske kuitenkaan juuri, tai näy muuten mitään.

Ärsyttävää silti, miten voikin olla tuollaisia kaikenmaailman hulluja tuolla pitkin katuja. Nyt innostukseni baarien kiertelyynkin väheni melkoisesti, juuri kun innostuneena sain tämän blogin aloitettua.