29.10.2014

Klub Vittula, Budapest

#budapest #club #vittula #bar #unkari #alcohol

Niin se aika vain juoksee kuin peura auton ajovaloissa, tai kuin heppa karhun kuono takapuolessa huohottaen. Sitä ehtii tässä vuosien vieriessä keksiä hetkittäin jonkinasteisen elämän tarkoituksen, unohtaa sen, hermostua jatkuvaan eksistentiaalisesta kriisistä valittamiseensa ja hermostua siihen, kun töissä menee kaikki aika eikä ehdi vain valittaa kaikille ainutlaatuisesta eksistentiaalisesta kriisistään.

Onneksi on lähteminen, tuo länsimaisen ihmisen pakokeino, joka muuttaa kaiken yhdeksi suureksi Eedenin puutarhaksi.

Soisen ilman haju tulvahtaa nenään, kun Ryanairin lentokarja on hetken ulkoilmassa koneen, lentokenttäbussin ja terminaalirakennuksen välillä. Kello lähenee puoltayötä ja lennolla nautittu olut on jo melkein muisto vain. Taksi kaahaa pimeässä kohti tyhjää majoitushuoneistoa.

Olen taas vuoden vanhempi. Tämänikäiset nuoriso suodattaa jo Tinderissä näkymättömiin ettei kalma haiskahda nenään ikävästi. Voiko tästä tulla mitään?

Klub Vittulan edustalla on tungosta, tuo suomen sukulaiskieli unkari raikaa ja tupakkaa kuluu. Sisällä haisee samalta kuin ennenkin: homeelta. Strongbow maksaa yhtä vähän kuin ennenkin, 450 forinttia eli noin puolitoista euroa. Paikallista, jopa näin ei-olutihmisen mielestä (tai ehkä juuri siksi) kelvollista bisseä saa tuopillisen noin eurolla.

Tässä baarissa olen käynyt ulkomailla kaikkein eniten, nyt kolmesti. Kahdella ensimmäisellä kerralla join Stronbow'n loppuun koko paikasta. Voin kertoa saavuttaneeni asioita elämässäni.

Tällä kertaa pöydässä on siiderin lisäksi olutta, kirkkaita ja muutama suomalainen, joilla on vaihto-opiskelun kautta yhteys tähän paikkaan. Asiakaskunta on nuorehkoa, hieman hipsteriä tai vaihtoehtoväkeä. Vastaavalle suomalaiselle kävijälle Vittulaa voi suositella. Tunnelmaa voi kuvailla rennoksi ja sopivassa määrin undergroundiksi. Hyvässä seurassa täällä unohtaa mukavasti eksistentiaalisen kriisin, niin nyt kuin kaksi vuotta sittenkin.

Ovella valotaulu toivottaa näkemiin

Klub Vittula, Kertész utca 4, Budapest, Hungary 1073. Auki ma-ti 18-02 ja ke-la 18-04, varmaan myös hieman kauemmin jos asiakkaita riittää.

Ei kommentteja: